Advertència Atenciò! sòc capaç; d'escriure al fitxer de configuraciò: /var/www/virtual/llibreriacatalana.com/htdocs/includes/configurellib.php. Això és un risc potencial de seguretat - si us plau, poseu els permisos d'usuari adequats en aquest fitxer.

Categories

Camp d'Argelers 1939-1942

Felip Solé - Grégory Tuban

El camp d'Argelers és, avui dia, una icona viva en la memòria col.lectiva catalana i espanyola, tant si les famílies han viscut a la Catalunya franquista com si han viscut a l'exili. Es pot afirmar qu més de la meitat de les famílies catalanes han tingut un parent que va "passar" pel camp. Tambè és une icona per als nords-catalans. L'evocació del nom Argelers revifa antigues ferides i fa parlar tothom. .. Però la història del camp continua sent desconeguda una vegada superats els mots: "El camp era sorra, nomès sorra; el camp era la tramuntana terrible que et clivellava la pell; el camp eren fiferrades, i molta gana ..."

El camp de concentració era palpitant, dur i inhòspit; en definitiva, viu. Els que el van viure són, e, part, un producte d'ell, com una metàfore de suspens en què només narrar-lo crea ansietat per saber-ne més i genera la necessitat de donar a conèixer-los. El camp és la suma de dos centenars de fotografies "perdudes" entre mitja dotzena d'arxius i tambè de centenars de documents que mostren la lògica concentracionària.

El camp d'Argelers va "hostetjar" republicans durant tot el temps que va restar en activitat però, a més a més, hi van passar i de vegades morir brigadistes alemanys, austriàcs, italians, americans, "estranger" polonesos, ucrïnesos, belgues, gitanos i jueus ...

La història del camp és una història que mereix ser coneguda.

18.00 €

Afegit al nostre catàleg des de dilluns 25 juliol, 2011.

Digueu-li a un amic Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook
Escriviu un comentari