Categories

Sociolingüística per a joves del segle XXI

Jordi Solé i Camardons

S'ha tornat a editar el llibre de bell nou però amb molts comentaris nous que serveixin per actualitzar-lo però sense trair l'estil i l'esperit que em va portar a escriure'l fa gairebé vint-i-cinc anys. [de fet un 60% del contingut del llibre és nou]
S'ha conservat l'esquema i la majoria dels apartats però hem fet canvis, correccions, molts nous afegits i he completat la bibliografia. Hi ha nous subapartats temàtics, hem eliminat alguns comentaris innecessaris o poc clars, hem posat molts nous exemples que aclareixin els comentaris teòrics i hem incorporat molts comentaris actuals en gairebé tots els apartats.
Per exemple, s'expliquen els conceptes "percepció de la utilitat de la llengua", "oferta d'ús", "prejudici lingüístic", "espai públic/privat", etc. Dedico nous apartats a la interculturalitat, la nova immigració o el tema de la interllengua. No és un llibre nou però sí molt i molt rejovenit, adreçat ara als joves del segle XXI.
Val a dir que del repàs efectuat durant el procés de revisió i ampliació/actualització del llibre he constatat la gran actualitat d'aquell text, el poc que ha canviat la situació sociolingüística un quart de segle després, sobretot pel que fa als perills i amenaces que patia i continua patint el català.
Bàsicament, continuem essent una comunitat lingüística minoritzada, subordinada, entre la lleialtat i la deslleialtat, amb prestigi però amb pors i acomplexaments; un idioma que no ha assolit la normalitat o normalització lingüística malgrat avenços significatius en alguns àmbits i tots els esforços que s'hi han dedicat des de la societat civil i per part dels successius governs autonòmics (uns més que altres i en alguns territoris molt més que en altres).

14.00 €

Afegit al nostre catàleg des de dissabte 25 agost, 2012.

Digueu-li a un amic Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook
Escriviu un comentari
  • La meva cistella és buida

Targeta de crèdit

  • Paybox Services
  • e-transactions CA
  • Verified by VISA
  • MasterCard SecureCode